Простой трехдиапазонный ППП

Вопросы и обсуждения статей из рубрики "Радиоприемники"
vitech_ua
Контактная информация:

Re: Простой трехдиапазонный ППП

Сообщение vitech_ua »

Доброго дня, шановні колеги. Шановний Сергій Едуардович. Дякую вам за чудову конструкцію, я її повторив і отримав чудовий результат :D
Мій варіант реалізації до вашої уваги:
Розмістив приймач у стальному корпусі від автомагнітоли. Передню панель надрукував на 3D принтері. В якості УНЧ використав свою давно зроблену плату на К174УН7. Динамік 0,5 ГДШ-2 8Ом розмістив на верхній кришці. Живиться все це діло від 3-х АКБ 18650. Зараз у розробці ще 2-га версія плати живлення(Та, що біля акумів) . Туди буде додана схема зарядки і захисту АКБ, а також роз'єм для підключення зовнішнього живлення 12V. і роз'єм підключення зовнішнього підсилювача. На антені, що являє собою шматок обмоточного дроту D=0.8 довжиною ~10м вдалось спіймати кілька станцій і доволі розбірливо їх чути. Зараз ще продовжуються експерименти з антеною, тут ще є що покращувати. Нажаль можу займатись нею лише на вихідних, так як все це діло випробовую за містом, в селі. Цифрову шкалу розробив свою на мікроконтролері STM32.
Що правда схему підсилювача формувача я запозичив тут
Мій варіант шкали : Тут Вона виводить на екран: Поточний діапазон 10,20,40м і частоту. Монжник частоти виставляється в залежності від положення перемикача діапазонів. Там багато груп контактів і я сигнал взяв звідти.
Изображение
Изображение
Изображение

Далі буде трансивер STEP II ;)
US5MSQ
Позывной: US5MSQ
Контактная информация:

Сообщение US5MSQ »

Здравствуйте.
Приятно посмотреть на Вашу добротную конструкцию! А уж цифровая шкала собственной разработки - это вообще высший пилотаж! :)
Отличная работа! Спасибо!
Сергей US5MSQ, Радио - это очень просто! http://us5msq.com.ua/
vitech_ua
Контактная информация:

Сообщение vitech_ua »

US5MSQ писал(а):Здравствуйте.
Приятно посмотреть на Вашу добротную конструкцию! А уж цифровая шкала собственной разработки - это вообще высший пилотаж! :)
Отличная работа! Спасибо!
Дякую, Сергій Едуардович.
Diletant

Сообщение Diletant »

Доброго здоровья всем заглянувшим. М..да переключатель галетный поперек панели... век бы не подумал что так можно.. :shock:
vitech_ua
Контактная информация:

Сообщение vitech_ua »

Diletant писал(а):Доброго здоровья всем заглянувшим. М..да переключатель галетный поперек панели... век бы не подумал что так можно.. :shock:
Доброго здоров'я. Наприклад в осцилографі С1-76 3 з 4-х таких перемикачів орієнтовані аналогічно. Майже пів століття тому вже так можна було. :D
Изображение
Diletant

Сообщение Diletant »

vitech_ua доброго здоровья. Да в осциллографах такой способ переключения галетника применяли, в радиоприемнике Родина батарейном тоже тягой крутили галетник, но это все промышленное. А вот в любительских конструкциях вижу впервые.
Viktoriya

Сообщение Viktoriya »

Сергей Эдуардович доброго вам времени суток!
Подскажите пожалуйста если к этому приёмнику сделать усилитель на LM386 по этой схеме которую я оставлю чуть ниже,как отразится робота приемника и подходит ли данная схема к этому приемнику
Вложения
УНЧ ППП с АРУ на LM386_вариант 1.gif
US5MSQ
Позывной: US5MSQ
Контактная информация:

Сообщение US5MSQ »

Здравствуйте.
Этот УНЧ был разработан для ППП и подходит в данном случае для получения громкоговорящего приёма. Но поскольку при работе на большой громкости мощного двухтактного каскада УНЧ в цепи питания возможны заметные пульсации, напряжения питания ГПД нужно стабилизировать. В простейшем случае это может быть стабилитрон на 7,5 В и электролит 220-470 мкФ, включённые параллельно С20 (нумерация по схеме из статьи https://us5msq.com.ua/prostoj-trexdiapazonnyj-ppp/ )
Сергей US5MSQ, Радио - это очень просто! http://us5msq.com.ua/
Viktoriya

Сообщение Viktoriya »

Сергей Эдуардович доброго времени суток!
Подскажите пожалуйста на счёт вашей схемы УНЧ,я добавил S-метр,имеет ли эта схема право на внедрение!?
Viktoriya

Сообщение Viktoriya »

Сергей Эдуардович доброго времени суток!
Подскажите пожалуйста на счёт вашей схемы УНЧ,я добавил S-метр,имеет ли эта схема право на внедрение!?
Ответить