Перевірка радіоелементів

Вопросы и обсуждения статей из рубрики "Разное"
Ответить
stopus

Перевірка радіоелементів

Сообщение stopus »

Всім доброго здоров'я!
Виникла потреба перевірити транзистори мікросхеми К547КП1 за допомогою транзистортестера. Та коли підключив щупи, він видав, що елемент пошкоджений або невідомий. Підключав затвор, сток та істок. Можливо треба підложку також використовувати при вимірюваннях (з'єднати з якимось із виводів), а можливо їх взагалі не можна перевірити? Самому знань не вистачає, підкажіть хто знає або стикався. Така ж ситуація і з транзисторами мікросхеми К168КТ2Б. Всі чотири транзистори і там, і там непрацюючими бути не можуть (я так думаю, тому я мабуть роблю щось не так). І заразом таке питання - К168КТ2Б на К547КП1 поміняти можна?
Буду вдячний за допомогу!
US5MSQ
Позывной: US5MSQ
Контактная информация:

Re: Перевірка радіоелементів

Сообщение US5MSQ »

Здравствуйте.
Транзистор-тестер здесь на поможет, т.к. пороговое напряжение указанных транзисторов превышает его напряжение питания и достигает 6в, да и сами транзисторы вряд ли внесены в базу данных тестера. Так что проверять работоспособность придётся в родной схеме, поставив на плату панельку. Измерять цифровым мультиметром (омметром) сопротивление открытого и закрытого канала,
Сергей US5MSQ, Радио - это очень просто! http://us5msq.com.ua/
stopus

Сообщение stopus »

Дякую Сергій Едуардович за відповідь! А не порекомендуєте схемку стенду для перевірки таких транзисторів?
US5MSQ
Позывной: US5MSQ
Контактная информация:

Сообщение US5MSQ »

Проще всего (и правильнее!) испытывать в родной схеме (плате).
Сергей US5MSQ, Радио - это очень просто! http://us5msq.com.ua/
Ответить