Схема на некомбінованих лампах

Вопросы и обсуждения статей из рубрики "Радиоприемники"
Olexij

Re: Схема на некомбінованих лампах

Сообщение Olexij »

UR5VFT писал(а):Olexij - почитайте эту тему..
- http://www.radioland.getbb.ru/viewtopic ... &start=240
Там понад п'ятдесят сторінок тексту, дуже багато інформації, що не має відношення. Моє питання скомпонувати просту схему без комбінованих ламп, без кварців, із ПЧ близько п'ятисот кілогерц, із двоконтурними полосовими фільтрами ПЧ. Складність у тому, що на даний момент я такої схеми в готовому вигляді не знайшов, а знань і навички самому складати схему у мене немає. Тож звернувся на форум Сергія Едуардовича за допомогою. Хочу додати, що звичайно було б цікаво мати можливість відключати телеграфний гетеродин і змішувальний детектор, щоб і АМ теж можна було слухати
Olexij

Сообщение Olexij »

Зараз цікаво. Чи вистачить одного каскаду УПЧ, чи краще два. Якщо ми відключаємо змішувальний детектор при відключенні другого гетеродину, то як детектуємо АМ?
Дякую
masterprofinet

Сообщение masterprofinet »

Лучше два каскада УПЧ. Если нужен прием АМ, тогда обычный детектор, с отключаемым вторым гетеродином. Наброски схемы есть - постараюсь быстро выложить.
Сергей Эдуардович всилу известных причин, наверное пока не может включиться в обсуждение.
Olexij

Сообщение Olexij »

Дуже дякую. Чекаю на схему. Єдиний нюанс - через зрозумілі обставини слюсарка теж відбуватиметься повільніше, ніж хотілося б, тому все можна робити своєю чергою. Будемо впевнені, що обставини дозволять Сергію Едуардовичу благополучно повернутися до наших технічних подробиць найближчим часом
Olexij

Сообщение Olexij »

.

Хто скаже, які котушки найкраще використовувати для двоконтурних смугових фільтрів проміжної частоти? Для сердечників СБ12а це частота в районі 500 кілогерц занизька? А що щодо стандартних контурних котушок ПЧ лампових телевізорів?
Вложения
контур.jpg
masterprofinet

Ламповые телевизионные каркасы - не прокатят. Нужны секционированные. В ламповых ПЧ трансформаторах на 465кГц - катушки с большим количеством витков. Удобно размещать в секциях.
Olexij

Сообщение Olexij »

Секціонований, це я так розумію, що має перегородки. Десь у літературі був опис, як нарізати кільця з тонкого текстоліту та прикріпити їх епоксидкою на стрижні котушки ПЧ лампового телевізора. Виникає питання, чи спробувати секціонувати ПЧ телевізійні котушки, чи шукати спеціальні конструкції. Мені здається, перший варіант кращий, тому що початкова умова, приймач має бути простим. Ну і нюанс, яка секція має бути ближчою до сердечника, тобто зверху. Вплив сердечника максимальний. Загалом, завдання зрозумів, знайду котушки, ліпитиму перегородки. I ще для розуміння, гадаю, діаметр дроту мінімальний, в районі 0.1мм, скільки приблизно потрібно буде витків на котушку резонансного контуру 465 кГц?
masterprofinet

Можно будет применить телевизионный каркас, сделав секции из тонкого текстолита. Можно как на эскизе. Для фильтров ПЧ понадобится 5 таких каркасов. Два - в преобразователе частоты, два - в первом каскаде УПЧ и один во втором. Хотя во втором тоже желательно применить полосовой фильтр. Можно просто мотать внавал. Число витков около 210. Уточню позже. Если можно - литцендратом. 5 или 7 проволок диаметром 0.07мм.
Вложения
ПЧ.JPG
masterprofinet

Буду добавлять схемы.
Вложения
Приемник.JPG
Olexij

Сообщение Olexij »

Дуже дякую. Думаю кілька днів, зможу зайнятися слюсаркою. Скажіть, секції котушки дві по 10 мм обидві заповнюватимемо, або це тільки верхня секція для заповнення. Ще, телефони в анодному ланцюгу через конденсатор, має значення високоомні, низькоомні, або неважливо.
Ответить